Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sharingan:
 

 

Ez a Sharingan első típusa. Ezzel a tulajdonos kivédheti az ellenfél támadását. Egy példa erre a Sasuke és Haku közötti csatában: Sasuke látta, hogy Haku mit csinál és ki is tudta védeni.


Ez a Sharingan 2.típusa. Ezzel a tulajdonos kivédheti és lemásolhatja az ellenfél támadását.

Ez a sharingan lemásolja az ellenfele jutshuját,kivédi,hipnotizálja az ellenfelét.pl:Kakashi vs Zabuza!

Ez a sharingan a sharingan 3-as szélmalomkerék teknikát csináltatja viselőjével a főnixmadár jutshu segítségével.(Drótokra kötött surikenekkel kötözi le ellenfelét)pl:Sasuke a halál erdejében Orichamaru ellen!

Ez a sharingan a sharingan 4-es szélmalomkerék teknikát csináltatja meg viselőjéve a sárkány tűz jutshu segítségével..(Drótokra kötött surikenekkel kötözi le ellenfelét)

A Mangekyo Sharingan (fordítás: Kaleidoszkóp Sharingan) a Sharingan legfejlettebb formája. Csak az Uchiha klán tagjai számára volt elérhető. Csak Itachi és Kakashi tudja ezt használni. Ezzel egy különleges Genjutsut tudnak létrehozni, amellyel az ellenfelet egy számukra tetsző világba tudják taszítani, ami nem túl kellemes. Ahhoz, hogy ezt a Sharingant megkaphassa valaki, meg kell ölnie a legjobb barátukat.

 

 

 

Yakenhou hake Clean sharingan

Ez lehetővé teszi hogy egy szempillantás alatt el tűnj a helyszínről és láthatatlanságot is használhat a Uchiha vele.


A Sharingannal le lehet másolni az ellenfél mozgását, ki lehet védeni a támadásokat és el lehet hitetni az ellenféllel, hogy megjósoljuk mit fog tenni. Persze ez utóbbi "csak" Genjutsu, mellyel hipnotizálhatjuk, hogy azt csinálja amit akarunk. Van még ilyesmi jutsu, pl.: az, hogy az ellenfelunket egy számunkra tetsző világba taszíthatjuk; vagy az a jutsu aminél az ellenfél azt hiszi, hogy saját maga ellen küzd

 

 

   Byakugan:

Olyan vérvonal (örökölt képesség), ami a Hyuuga klánhoz tartozik. A Byakugan remek látást biztosít 100 méteres távolságon belül, még az akadályokon is át lehet látni. Ám ezen kívül még 50 méteren belül 360 fokos védelmet is biztosít.

Ezen kívül a Byakugan másik ajándéka, hogy átláthatják a nyers chakrát, így semlegesítve a legtöbb NinJutsut és GenJutsut. Ezen kívül még láthatják a chakra pontokat a testekben, ami a chakra folyásáért felelősek. A Hyuuga klán tagjai a Jyuken használatával könnyedén végeznek ellenségeikkel. Ezzel a TaiJutsuval ugyanis az emberi testben lévő mindegyik chakra pontot megüthetik, amivel akadályozzák a chakra áramlását. Így az ellenség teljesen ki lesz ütve, és halál közeli állapotba is kerül.

A 41. részben láthatjuk először Nejitől. Hinata, Hizashi, Hiashi, Hinabi is tudja használni. Csak a Hyuuga klán tagjai képesek ezt használni.